A WIREX története

A WIREX csoport egy több generációs családi vállalkozás, lengyel gyökerekkel. Székhelyünk a Łódzkie vajdasági Kiełczygłówban található.

A vállalat története a 90-es évek elejére nyúlik vissza, alapítói Wiesław Ciura és Andrzej Iskra. Kezdetben a fő tevékenység a fafeldolgozáson alapult, majd 1991-ben a faipari gépek iránt növekvő kereslet miatt a vállalat a szalagfűrészeken alapuló fűrészgépek és berendezések gyártásával bővült.


A következő években a fa iránti szenvedély további üzemek fejlesztését eredményezte, amelyek faépítészet, erdészet és pellet gyártásával foglalkoztak. A vállalat bővülésével az elmúlt évek fordulóján a tulajdonosok fiai csatlakoztak a vezetői csapathoz. A WIREX csoport jelenleg 170 embert foglalkoztat.


Kiełczygłówban, ahol székhelyünk található, fűrészgépek és berendezések gyártása folyik. A WIREX számos fejlett projektet valósít meg: a professzionális körfűrészsorok gyártásától kezdve a legigényesebb ügyfelekkel, például a fegyveres erőkkel való együttműködésig – mindezt ügyfeleink egyedi igényeihez igazítva.


A fejlesztésbe fektetve folyamatosan bővítjük képességeinket mind a tervezési, mind a gyártási infrastruktúra fejlesztésével. A legmodernebb technológiákkal rendelkezünk: hegesztés, lemezfeldolgozás, acél korrózióvédelem. Vállalatunk önellátó a mechanikusan feldolgozott részletek gyártása terén többműszakos CNC szerszámgépeken.


A mottó: „A fa a mi szenvedélyünk…” évek óta kísér minket, és a fa körül forog az életünk, a munkánk. Egyedülálló képességünk van a fűrészgépek és berendezések gyártására, amelyeket saját gyárunkban tesztelünk és ellenőrizzük. A rönkfafeldolgozást a WIREX vállalat – Dzbanki kirendeltsége végzi, és ott alkalmazzák az általunk kínált legújabb fűrészelési technológiákat.


Ez az üzem impregnált kerti építészeti termékeket, általános fűrészárut, gyalult elemeket, csomagolóelemeket és a 21. század ökológiai tüzelőanyagát, azaz pelletet gyárt. A termelés fejlődése nem akadályozott meg bennünket abban, hogy az ökológiát tegyük cselekvéseink céljává. Rendelkezünk az FSC erdőgazdálkodási tanúsítvánnyal, és a pelletünk legmagasabb minőségét tanúsítványok igazolják: DIN plus és EnPlus A1.


Az előállított fűrészárut a harmadik üzemünkben, a WIREX Constructionban dolgozzuk fel. Itt gyártjuk a szögesdeszkás módszerrel összekötött tetőgerendákat, a CNC asztalosközpontban megmunkált szarufákat, a faházakat, valamint az építési és gyalult fűrészárut, amely modern kamrás szárítóberendezésekben szárítjuk.


Saját tervezőirodánk és 3D-s rajzprogramjaink lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen építési projektet a favázas technológiával kivitelezhessünk. Tanúsított szerkezeti faanyagainkat az emberi egészségre és a környezetre ártalmatlan készítményekkel védjük. A nagyfokú rugalmasságot saját szerelőcsapataink garantálják, amelyeket egy speciális flotta támogat.


Nagy örömünkre szolgál, hogy a vállalat alapítóinak 30 éves erőfeszítései, a dolgozók elkötelezettsége és az egyes üzemek fejlesztésébe történő beruházások nemcsak Lengyelországban, hanem világszerte is a WIREX márka elismertségét eredményezték. Ügyfeleink bizalma és az értékesítési képviselőkkel való hosszú távú együttműködés a legjobb bizonyíték arra, hogy megbízható üzleti partnerek vagyunk.